Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
mleko UHT 3,2%
100 Gramów
Marmolada
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
Krem orzechowy
1 Sztuka
Krem czekoladowy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
Kakao granulowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielamy od białek .
  2. Białka ubijamy na sztywna masę ,dodajemy cukier ,a następnie żółtka jaj.
  3. Miksujemy chwile ,a następnie zwalniamy obroty do stopnia 1 i wsypujemy mąkę ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia .Delikatnie łączymy ze sobą .
  4. Pieczemy w wcześniej nagrzanym piekarniku do 175 * C przez 35 minut.
  5. Upieczony biszkopt wyciągamy ,studzimy .
  6. Następnie przekrawamy na pół .Kremy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu .
  7. Na jednym blacie biszkoptowym namoczonym zimną herbatą smarujemy cienką warstwę marmolady ,a następnie krem orzechowy .Przykrywamy drugim blatem .
  8. Drugi blat smarujemy połową kremu czekoladowego i posypujemy granulowanym kakao.
  9. Schładzamy około 1 godziny w lodówce.

Opis

Szybko .pysznie słodko ...

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!