Biszkopt z kremem orzechowym

m7

Szybko .pysznie słodko ...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
85
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybko .pysznie słodko ...
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
35 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 l mleko uht 3,2%
100 g marmolada
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. krem orzechowy
1 szt. krem czekoladowy
2 łyżka mąka ziemniaczana
3 łyżka kakao granulowane
Przygotowanie
Żółtka oddzielamy od białek .
Białka ubijamy na sztywna masę ,dodajemy cukier ,a następnie żółtka jaj.
Miksujemy chwile ,a następnie zwalniamy obroty do stopnia 1 i wsypujemy mąkę ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia .Delikatnie łączymy ze sobą .
Pieczemy w wcześniej nagrzanym piekarniku do 175 * C przez 35 minut.
Upieczony biszkopt wyciągamy ,studzimy .
Następnie przekrawamy na pół .Kremy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu .
Na jednym blacie biszkoptowym namoczonym zimną herbatą smarujemy cienką warstwę marmolady ,a następnie krem orzechowy .Przykrywamy drugim blatem .
Drugi blat smarujemy połową kremu czekoladowego i posypujemy granulowanym kakao.
Schładzamy około 1 godziny w lodówce.