Biszkopt z kremem orzechowym

m7
Biszkopt z kremem orzechowym

1

0 / 0

Szybko .pysznie słodko ...

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 l mleko uht 3,2%

100 g marmolada

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. krem orzechowy

1 szt. krem czekoladowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

3 łyżka kakao granulowane

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielamy od białek .

2

Białka ubijamy na sztywna masę ,dodajemy cukier ,a następnie żółtka jaj.

3

Miksujemy chwile ,a następnie zwalniamy obroty do stopnia 1 i wsypujemy mąkę ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia .Delikatnie łączymy ze sobą .

4

Pieczemy w wcześniej nagrzanym piekarniku do 175 * C przez 35 minut.

5

Upieczony biszkopt wyciągamy ,studzimy .

6

Następnie przekrawamy na pół .Kremy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu .

7

Na jednym blacie biszkoptowym namoczonym zimną herbatą smarujemy cienką warstwę marmolady ,a następnie krem orzechowy .Przykrywamy drugim blatem .

8

Drugi blat smarujemy połową kremu czekoladowego i posypujemy granulowanym kakao.

9

Schładzamy około 1 godziny w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły