1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Litr
mleko UHT 3,2%
100 Gramów
Marmolada
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
Krem orzechowy
1 Sztuka
Krem czekoladowy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
Kakao granulowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielamy od białek .
  2. Białka ubijamy na sztywna masę ,dodajemy cukier ,a następnie żółtka jaj.
  3. Miksujemy chwile ,a następnie zwalniamy obroty do stopnia 1 i wsypujemy mąkę ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia .Delikatnie łączymy ze sobą .
  4. Pieczemy w wcześniej nagrzanym piekarniku do 175 * C przez 35 minut.
  5. Upieczony biszkopt wyciągamy ,studzimy .
  6. Następnie przekrawamy na pół .Kremy przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu .
  7. Na jednym blacie biszkoptowym namoczonym zimną herbatą smarujemy cienką warstwę marmolady ,a następnie krem orzechowy .Przykrywamy drugim blatem .
  8. Drugi blat smarujemy połową kremu czekoladowego i posypujemy granulowanym kakao.
  9. Schładzamy około 1 godziny w lodówce.

Opis

Szybko .pysznie słodko ...

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Toffi

Średni Do 1 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!