Biszkopt z kremem i dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z kremem i dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975569803.jpeg&w=3840&q=75)
Biszkopt z kremem i dżemem to proste, ale wyjątkowo pyszne połączenie. Po prostu uwielbiamy to ciasto!
1
0 / 0
Biszkopt z kremem i dżemem to proste, ale wyjątkowo pyszne połączenie. Po prostu uwielbiamy to ciasto!
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. cukier
0.75 szkl. woda
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. krem śmietankowy
1 szt. dżem
1 szt. sok z cytryny
1 łyżka cukier
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Jajka ubić z cukrami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie olej. Zmiksować. Przelać do natłuszczonej blachy i upiec. Gdy się upiecze i przestygnie przekroić na pół.
Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Nasączyć 1 płat biszkoptu .
Nałożyć i rozsmarować dokładnie dżem na 1 płacie biszkoptu. Następnie wyłożyć na niego krem (1,5 łyżki zostawić na wierzch). Przykryć drugim płatem. Posmarować kremem. Dowolnie udekorować, np. płatkami czekoladowymi i kolorowymi pałeczkami.