Biszkopt z kremem i dżemem

m7
Biszkopt z kremem i dżemem

1

0 / 0

Biszkopt z kremem i dżemem to proste, ale wyjątkowo pyszne połączenie. Po prostu uwielbiamy to ciasto!

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.75 szkl. cukier

0.75 szkl. woda

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. krem śmietankowy

1 szt. dżem

1 szt. sok z cytryny

1 łyżka cukier

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Jajka ubić z cukrami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie olej. Zmiksować. Przelać do natłuszczonej blachy i upiec. Gdy się upiecze i przestygnie przekroić na pół.

2

Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu.

3

Wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Nasączyć 1 płat biszkoptu .

4

Nałożyć i rozsmarować dokładnie dżem na 1 płacie biszkoptu. Następnie wyłożyć na niego krem (1,5 łyżki zostawić na wierzch). Przykryć drugim płatem. Posmarować kremem. Dowolnie udekorować, np. płatkami czekoladowymi i kolorowymi pałeczkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły