Biszkopt z kakaowym jabłkiem

m7
Biszkopt z kakaowym jabłkiem

0

0 / 0

Biszkopt z kakaowym jabłkiem to ciekawe połączenie smaków.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

100 g cukier puder

1 szkl. cukier

0.75 szkl. mąka pszenna

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

4 szt. jaja

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. jabłka

4 łyżka zimna woda

4 łyżka sok malinowy

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka tłuszcz do wysmarowania formy

2 łyżka bułka tarta do wysypania formy

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.

2

białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym.

3

do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.

4

delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.

5

jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki.

6

dodać kakao i wymieszać.

7

ułożyć jabłka na cieście.

8

piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.

9

z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

325

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły