Biszkopt z kakaowym jabłkiem
m7
Biszkopt z kakaowym jabłkiem to ciekawe połączenie smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
325
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biszkopt z kakaowym jabłkiem to ciekawe połączenie smaków.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g cukier puder
1 szkl. cukier
0.75 szkl. mąka pszenna
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
4 szt. jaja
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. jabłka
4 łyżka zimna woda
4 łyżka sok malinowy
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka tłuszcz do wysmarowania formy
2 łyżka bułka tarta do wysypania formy
Przygotowanie
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć na puszystą masę z cukrem dodając po łyżce wody.
białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
do miski przełożyć utarte żółtka, pianę i przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.
delikatnie wszystko połączyć, wylać masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.
jabłka obrać, umyć i pokroić w spore kawałki.
dodać kakao i wymieszać.
ułożyć jabłka na cieście.
piec w temperaturze 180 stopni 40 minut.
z cukru pudru i soku zrobić lukier i polać wystudzone ciasto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
325
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.