Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
Jabłka szare renety
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
0.5 Szklanki
cukier
0.5 Szklanki
woda
4 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
6 Łyżek
woda
2 Łyżki
bułka tarta
2 Dekagramy
masło śmietankowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
  2. białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym.
  3. następnie stopniowo dodawać żółtka.
  4. całość starannie ubijać ,aż do podwojenia masy.
  5. do masy jajecznej dodawać stopniowo mąkę delikatnie mieszając.
  6. całość połączyć ,dodawać po łyżce wody.
  7. dużą tortownice wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
  8. ciasto przełożyć do formy ,wstawić do nagrzanego piekarnika.
  9. piec 40 minut w temp.200 stopni.
  10. sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.Wyjąc z tortownicy po wystudzeniu.
  11. masa jabŁkowa:
  12. jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć z cukrem i woda.
  13. odstawić z ognia.Dodać galaretkę i starannie wymieszać.
  14. wystudzony biszkopt przekroić na połowę.Przełożyć wystudzona masą.
  15. polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Opis

Puszysty i lekki biszkopcik,przełożony smacznymi ,jabłuszkami z galaretką.Znakomity na jesienne popołudnia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!