Biszkopt z galaretką i owocami

eluchap
Biszkopt z galaretką i owocami

0

2 / 1

Biszkopt z galaretka i owocami można przyrządzić z dowolnymi owocami. Każde połączenie smakowe się udaje i jest pyszne.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jajko

3 szt. galaretka malinowa

3 łyżka olej

30 dek. owoce

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy. Dodać żółtka, olej wymieszać.

2

Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Upiec biszkopt w 180 stopniach C przez 20-30 minut.

3

Galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody.

4

Na biszkopt położyć owoce, zalać tężejącą galaretką.

5

Schłodzić w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły