Biszkopt z galaretką i owocami
eluchap
Biszkopt z galaretka i owocami można przyrządzić z dowolnymi owocami. Każde połączenie smakowe się udaje i jest pyszne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
99
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Biszkopt z galaretka i owocami można przyrządzić z dowolnymi owocami. Każde połączenie smakowe się udaje i jest pyszne.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. jajko
3 szt. galaretka malinowa
3 łyżka olej
30 dag. owoce
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy. Dodać żółtka, olej wymieszać.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Upiec biszkopt w 180 stopniach C przez 20-30 minut.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody.
Na biszkopt położyć owoce, zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
99
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.