Biszkopt z galaretką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z galaretką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986855258.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto tanie i dobre
0
0 / 0
Ciasto tanie i dobre
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kostka masło
1 szt. biszkopt gotowy
2 szt. budyń waniliowy
2 szt. galaretka pomarańczowa
0.50 l mleko
Przygotowanie
1
Pieczemy biszkopt wg sprawdzonego przepisu, przekrawamy na pół. Następnie z mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy.
2
Masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, dokładnie całość miksujemy.
3
Przygotowaną masą przekładamy biszkopty.
4
Galaretki rozpuszczamy w pół litrze wody, odstawiamy, żeby lekko stężały.
5
Następnie wylewamy tężejącą galaretkę na ciasto, odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.