Biszkopt z galaretką

m7
Biszkopt z galaretką

0

0 / 0

Ciasto tanie i dobre

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kostka masło

1 szt. biszkopt gotowy

2 szt. budyń waniliowy

2 szt. galaretka pomarańczowa

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Pieczemy biszkopt wg sprawdzonego przepisu, przekrawamy na pół. Następnie z mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy.

2

Masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, dokładnie całość miksujemy.

3

Przygotowaną masą przekładamy biszkopty.

4

Galaretki rozpuszczamy w pół litrze wody, odstawiamy, żeby lekko stężały.

5

Następnie wylewamy tężejącą galaretkę na ciasto, odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

128

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły