Biszkopt z galaretką

m7
Biszkopt z galaretką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Na niedzielny deserek do kawki i dla gości i dla domowników .Słodko i smacznie.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka truskawkowa

1 szt. krem truskawkowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i ubijamy dalej.Dodajemy żółtka. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona ,zwalniamy mikser na pozycje 1 i wsypujemy mąkę ziemniaczana i tortową i proszek do pieczenia.

Delikatnie łączymy ze sobą .

Wylewamy ciasto do tortownicy.

Pieczemy 35 minut w 160* C .

Wcześniej rozpuszczamy galaretki wg. przepisu i krem również wg przepisu na opakowaniu.

Upieczony biszkopt ,wystudzony przekrawamy na trzy blaty.

Na pierwszy wykładamy prawie cały krem truskawkowy .Nakrywamy drugim blatem .

Tężejąca galaretkę wylewamy przykrywamy trzecim blatem.

Na wierzch smarujemy cienko krem i odrobinę galaretki.Można ozdobić owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

63

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły