Biszkopt z galaretką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z galaretką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877065.jpeg&w=3840&q=75)
Na niedzielny deserek do kawki i dla gości i dla domowników .Słodko i smacznie.
1
0 / 0
Na niedzielny deserek do kawki i dla gości i dla domowników .Słodko i smacznie.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
35 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
5 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. krem truskawkowy
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i ubijamy dalej.Dodajemy żółtka. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona ,zwalniamy mikser na pozycje 1 i wsypujemy mąkę ziemniaczana i tortową i proszek do pieczenia.
Delikatnie łączymy ze sobą .
Wylewamy ciasto do tortownicy.
Pieczemy 35 minut w 160* C .
Wcześniej rozpuszczamy galaretki wg. przepisu i krem również wg przepisu na opakowaniu.
Upieczony biszkopt ,wystudzony przekrawamy na trzy blaty.
Na pierwszy wykładamy prawie cały krem truskawkowy .Nakrywamy drugim blatem .
Tężejąca galaretkę wylewamy przykrywamy trzecim blatem.
Na wierzch smarujemy cienko krem i odrobinę galaretki.Można ozdobić owocami.