Biszkopt z galaretką

m7
Biszkopt z galaretką

1

0 / 0

Na niedzielny deserek do kawki i dla gości i dla domowników .Słodko i smacznie.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka truskawkowa

1 szt. krem truskawkowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i ubijamy dalej.Dodajemy żółtka. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona ,zwalniamy mikser na pozycje 1 i wsypujemy mąkę ziemniaczana i tortową i proszek do pieczenia.

2

Delikatnie łączymy ze sobą .

3

Wylewamy ciasto do tortownicy.

4

Pieczemy 35 minut w 160* C .

5

Wcześniej rozpuszczamy galaretki wg. przepisu i krem również wg przepisu na opakowaniu.

6

Upieczony biszkopt ,wystudzony przekrawamy na trzy blaty.

7

Na pierwszy wykładamy prawie cały krem truskawkowy .Nakrywamy drugim blatem .

8

Tężejąca galaretkę wylewamy przykrywamy trzecim blatem.

9

Na wierzch smarujemy cienko krem i odrobinę galaretki.Można ozdobić owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

63

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły