Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Sok ananasowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Łyżka
ocet
4 Łyżki
woda
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
cukier
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.
  2. Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.
  3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
  4. Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
  5. BISZKOPT+MASA+BEZA KOKOSOWA

Opis

Ciasto palce lizać

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!