1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Sok ananasowy
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Łyżka
ocet
4 Łyżki
woda
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
cukier
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.
  2. Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.
  3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
  4. Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
  5. BISZKOPT+MASA+BEZA KOKOSOWA

Opis

Ciasto palce lizać

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!