Biszkopt z ananasem

eluchap
Biszkopt z ananasem

1

0 / 0

Ciasto palce lizać

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. sok ananasowy

4 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. białko jaja kurzego

1 łyżka ocet

4 łyżka woda

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka cukier

20 dek. cukier

20 dek. mąka pszenna tortowa

20 dek. cukier

20 dek. wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

2

Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.

3

Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).

4

Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

5

BISZKOPT+MASA+BEZA KOKOSOWA

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły