Biszkopt z ananasem
eluchap
Ciasto palce lizać
Wartości odżywcze na porcję
Energia
331
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ciasto palce lizać
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. sok ananasowy
4 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. białko jaja kurzego
1 łyżka ocet
4 łyżka woda
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka cukier
20 dag. cukier
20 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. cukier
20 dag. wiórki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.
Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.
Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
BISZKOPT+MASA+BEZA KOKOSOWA