Biszkopt z agrestową pianką.

m7
Biszkopt z agrestową pianką.

1

0 / 0

Lekki biszkopcik z jeszcze lżejszą pianką.Prosty i szybki do wykonania.Polecam .

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szkl. cukier

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. skrobia ziemniaczana

1 szkl. mleko zagęszczone niesłodzone

1 szkl. woda

4 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. proszek do pieczenia

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. galaretka agrestowa

6 łyżka woda

2 łyżka tłuszcz

2 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywno.

2

następni stopniowo dodawać po jednym żółtku nadal ubijając.

3

mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

4

do masy jajecznej dodawać po jednej łyżce wody (najlepiej przegotowanej zimnej).

5

następnie dodawać po łyżce mąki delikatnie mieszając.

6

całość przelać do blaszki i piec około 25 minut w 180 stopniach.

7

po upieczeniu i przestudzeniu rozkroić biszkopt na połowę.

8

galaretkę rozpuścić w szklance wody.

9

mleko ubić na piane następnie dodawać powoli galaretkę zimną ale jeszcze płynna.

10

3/4 pianki przełożyć na biszkopt ,równomiernie rozsmarowując,następnie przykryć drugą połową biszkoptu.

11

resztę pianki rozsmarować na górze biszkoptu i udekorować według uznania.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły