Biszkopt z agrestową pianką.

m7
Biszkopt z agrestową pianką.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Lekki biszkopcik z jeszcze lżejszą pianką.Prosty i szybki do wykonania.Polecam .

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szkl. cukier

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. skrobia ziemniaczana

1 szkl. mleko zagęszczone niesłodzone

1 szkl. woda

4 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. proszek do pieczenia

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. galaretka agrestowa

6 łyżka woda

2 łyżka tłuszcz

2 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


Białka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywno.

następni stopniowo dodawać po jednym żółtku nadal ubijając.

mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

do masy jajecznej dodawać po jednej łyżce wody (najlepiej przegotowanej zimnej).

następnie dodawać po łyżce mąki delikatnie mieszając.

całość przelać do blaszki i piec około 25 minut w 180 stopniach.

po upieczeniu i przestudzeniu rozkroić biszkopt na połowę.

galaretkę rozpuścić w szklance wody.

mleko ubić na piane następnie dodawać powoli galaretkę zimną ale jeszcze płynna.

3/4 pianki przełożyć na biszkopt ,równomiernie rozsmarowując,następnie przykryć drugą połową biszkoptu.

resztę pianki rozsmarować na górze biszkoptu i udekorować według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

212

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły