0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
1 Szklanka
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Owoce do dekoracji
0.5 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną masę. Dodać cukier puder, potem żółtka, do tego po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksować.
  2. Na koniec dolać roztopioną margarynę i olej.
  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę biszkoptową delikatnie wylać na blachę, wyłożyć owoce.
  4. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Nie otwierać piekarnika, ale po około 20 minutach piekarnik można wyłączyć, aby ciasto w nim dochodziło.
  5. Aby nie zrobił się zakalec można najpierw ułożyć owoce, a dopiero później wylać masę biszkoptową. Po upieczeniu przełożyć ciasto „do góry nogami” i posypać cukrem pudrem.

Opis

To ciasto upiekł nasz 14-letni sąsiad. Świetnie poradził sobie z całą produkcją, biszkopt pięknie wyrósł, a rodzinka poradziła sobie z konsumpcją;-))

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!