0

Składniki

1 Szklanka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Owoce do dekoracji
0.5 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywną masę. Dodać cukier puder, potem żółtka, do tego po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksować.
  2. Na koniec dolać roztopioną margarynę i olej.
  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę biszkoptową delikatnie wylać na blachę, wyłożyć owoce.
  4. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Nie otwierać piekarnika, ale po około 20 minutach piekarnik można wyłączyć, aby ciasto w nim dochodziło.
  5. Aby nie zrobił się zakalec można najpierw ułożyć owoce, a dopiero później wylać masę biszkoptową. Po upieczeniu przełożyć ciasto „do góry nogami” i posypać cukrem pudrem.

Opis

To ciasto upiekł nasz 14-letni sąsiad. Świetnie poradził sobie z całą produkcją, biszkopt pięknie wyrósł, a rodzinka poradziła sobie z konsumpcją;-))

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!