Biszkopt Radka

malg
Biszkopt Radka

0

0 / 0

Proste ciasto - biszkopt z owocami. Puszyste ciasto z dodatkiem ulubionych owoców jest szybkie i nieskomplikowane, idealne do herbaty lub kawy.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier puder

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka olej

2 szt. jabłka

0.50 kost. margaryna zwykła

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, potem żółtka, do tego po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksować.

2

Na koniec dolać roztopioną margarynę i olej.

3

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę biszkoptową delikatnie wylać na blachę, wyłożyć owoce.

4

Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Nie otwierać piekarnika, ale po około 20 minutach piekarnik można wyłączyć, aby ciasto w nim dochodziło.

5

Aby nie zrobił się zakalec można najpierw ułożyć owoce, a dopiero później wylać masę biszkoptową. Po upieczeniu przełożyć ciasto „do góry nogami” i posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły