0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
Mak niebieski
3 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe.
  2. Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki.
  3. Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170- 180 stopni.
  4. Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Opis

Biszkopt, który świetnie smakuje sam. Można też przygotować do niego masę. Polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!