0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
Mak niebieski
3 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe.
  2. Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki.
  3. Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170- 180 stopni.
  4. Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Opis

Biszkopt, który świetnie smakuje sam. Można też przygotować do niego masę. Polecam.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz

Keks

Łatwy Do 3 godz

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!