0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
Mak niebieski
3 Łyżki
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe.
  2. Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki.
  3. Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170- 180 stopni.
  4. Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Opis

Biszkopt, który świetnie smakuje sam. Można też przygotować do niego masę. Polecam.

Podobne przepisy

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!