Biszkopt-piegusek

m7
Biszkopt-piegusek

0

0 / 0

Biszkopt, który świetnie smakuje sam, ale może być również bazą innych ciast. Dzięki dołożeniu do ciasta maku i wiórek kokosowych biszkopt nie dość, że ciekawie wygląda to jeszcze pysznie smakuje.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. skrobia ziemniaczana

1 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

3 łyżka mak niebieski

3 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe.

2

Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki.

3

Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170-180 stopniach C.

4

Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły