Biszkopt orzechowy

m7
Biszkopt orzechowy

0

0 / 0

Idealny biszkopt orzechowy, który sprawdzi się jako baza do tortów, czy ciast. Prosty i szybki w wykonaniu, zawsze się udaje.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

4 szt. żółtko jaja kurzego

4 szt. białko jaja kurzego

4 łyżka orzechy ziemne

3 łyżka bułka tarta

4 łyżka cukier

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka masło

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.

2

W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.

3

Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.

4

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.

5

Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.

6

Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły