Biszkopt orzechowy
m7
Idealny biszkopt orzechowy, który sprawdzi się jako baza do tortów, czy ciast. Prosty i szybki w wykonaniu, zawsze się udaje.
0
0 / 0
Idealny biszkopt orzechowy, który sprawdzi się jako baza do tortów, czy ciast. Prosty i szybki w wykonaniu, zawsze się udaje.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. żółtko jaja kurzego
4 szt. białko jaja kurzego
4 łyżka orzechy ziemne
3 łyżka bułka tarta
4 łyżka cukier
1 łyżka mąka pszenna tortowa
1 łyżka masło
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.