0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
Gotowa masa krówkowa
100 Gramów
masło
5 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
15 Dekagramów
orzechy włoskie
15 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Bułkę tartą wymieszać z orzechami proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian do żółtek orzechy z bułką i łyżkę piany...czynność powtarzać na końcu dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Piec około godziny w temperaturze 190 stopni. Masę karmelowa z puszki wymieszać z miękkim masłem i przełożyć tort. Udekorować gwiazdkami z czekolady.

Opis

Pyszny biszkopt orzechowy na tort

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz

Kawowe brownie

Średni Do 40 min

Keks

Łatwy Do 40 min

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!