Biszkopt orzechowy

m7
Biszkopt orzechowy

1

0 / 0

Pyszny biszkopt orzechowy, który świetnie nadaje się na bazę tortu. Polecamy proste i smaczne rozwiązanie - biszkopt orzechowy przełożony masą kajmakową.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

200 g gotowa masa krówkowa

100 g masło

5 szt. jaja kurze całe

3 łyżka bułka tarta

15 dek. orzechy włoskie

15 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Bułkę tartą wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian do żółtek orzechy z bułką i łyżkę piany. Czynność powtarzać, na końcu dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Piec około godziny w temperaturze 190 stopni.

2

Masę karmelową z puszki wymieszać z miękkim masłem i przełożyć tort. Udekorować gwiazdkami z czekolady.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły