Biszkopt orzechowy
m7
Pyszny biszkopt orzechowy, który świetnie nadaje się na bazę tortu. Polecamy proste i smaczne rozwiązanie - biszkopt orzechowy przełożony masą kajmakową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny biszkopt orzechowy, który świetnie nadaje się na bazę tortu. Polecamy proste i smaczne rozwiązanie - biszkopt orzechowy przełożony masą kajmakową.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g gotowa masa krówkowa
100 g masło
5 szt. jaja kurze całe
3 łyżka bułka tarta
15 dag. orzechy włoskie
15 dag. cukier puder
Przygotowanie
Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Bułkę tartą wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian do żółtek orzechy z bułką i łyżkę piany. Czynność powtarzać, na końcu dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Piec około godziny w temperaturze 190 stopni.
Masę karmelową z puszki wymieszać z miękkim masłem i przełożyć tort. Udekorować gwiazdkami z czekolady.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.