Biszkopt orzechowy

m7
Biszkopt orzechowy

1

0 / 0

Pyszny biszkopt orzechowy, który świetnie nadaje się na bazę tortu. Polecamy proste i smaczne rozwiązanie - biszkopt orzechowy przełożony masą kajmakową.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

200 g gotowa masa krówkowa

100 g masło

5 szt. jaja kurze całe

3 łyżka bułka tarta

15 dag. orzechy włoskie

15 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Utrzeć żółtka z cukrem, ubić pianę. Bułkę tartą wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian do żółtek orzechy z bułką i łyżkę piany. Czynność powtarzać, na końcu dodać resztę piany i delikatnie wymieszać. Piec około godziny w temperaturze 190 stopni.

2

Masę karmelową z puszki wymieszać z miękkim masłem i przełożyć tort. Udekorować gwiazdkami z czekolady.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły