Biszkopt orzechowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt orzechowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692411.jpeg&w=3840&q=75)
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i jest znakomitą podstawą do tortów. Wystarczy dodać ulubiony krem, owoce i tort gotowy.
0
0 / 0
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i jest znakomitą podstawą do tortów. Wystarczy dodać ulubiony krem, owoce i tort gotowy.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
5 szt. jajko
20 dag. cukier
15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Biszkopt piec 35 minut w 180 C.