Biszkopt orzechowy

m7
Biszkopt orzechowy

0

0 / 0

Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i jest znakomitą podstawą do tortów. Wystarczy dodać ulubiony krem, owoce i tort gotowy.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

5 szt. jajko

20 dag. cukier

15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Biszkopt piec 35 minut w 180 C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły