Biszkopt orzechowy
m7
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i jest znakomitą podstawą do tortów. Wystarczy dodać ulubiony krem, owoce i tort gotowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi i jest znakomitą podstawą do tortów. Wystarczy dodać ulubiony krem, owoce i tort gotowy.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
5 szt. jajko
20 dag. cukier
15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połączyć z masą jajeczną. Biszkopt piec 35 minut w 180 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.