0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
5 Sztuk
jajko
20 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
mąka
10 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka jajek oddzielić od żółtek. białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. delikatnie połączyć z masą jajeczną. biszkopt piec 35 minut.

Opis

Zawsze wychodzi i jest podstawą do wielu tortów

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!