0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
5 Sztuk
jajko
20 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
mąka
10 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka jajek oddzielić od żółtek. białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. delikatnie połączyć z masą jajeczną. biszkopt piec 35 minut.

Opis

Zawsze wychodzi i jest podstawą do wielu tortów

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Orzechowe ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!