0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
5 Sztuk
jajko
20 Dekagramów
cukier
15 Dekagramów
mąka
10 Dekagramów
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka jajek oddzielić od żółtek. białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dosypać cukier. Do piany, nie przerywając ubijania, dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami. delikatnie połączyć z masą jajeczną. biszkopt piec 35 minut.

Opis

Zawsze wychodzi i jest podstawą do wielu tortów

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!