Biszkopt migdałowy.
m7
Zawsze wychodzi i jest smaczny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
133
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zawsze wychodzi i jest smaczny.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka miód
3 łyżka woda
10 dag. mąka pszenna tortowa
4 dag. migdały
Przygotowanie
1
Mąkę i migdały wymieszać. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z miodem i 2-3 łyżkami wody. Mieszając, dodawać mąkę z migdałami. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta, połączyć.
2
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto, wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.