Biszkopt migdałowy.

m7
Biszkopt migdałowy.

0

0 / 0

Zawsze wychodzi i jest smaczny.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka miód

3 łyżka woda

10 dek. mąka pszenna tortowa

4 dek. migdały

Przygotowanie


1

Mąkę i migdały wymieszać. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z miodem i 2-3 łyżkami wody. Mieszając, dodawać mąkę z migdałami. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta, połączyć.

2

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto, wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły