Biszkopt migdałowy.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt migdałowy.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048760.jpeg&w=3840&q=75)
Zawsze wychodzi i jest smaczny.
0
0 / 0
Zawsze wychodzi i jest smaczny.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka miód
3 łyżka woda
10 dag. mąka pszenna tortowa
4 dag. migdały
Przygotowanie
1
Mąkę i migdały wymieszać. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z miodem i 2-3 łyżkami wody. Mieszając, dodawać mąkę z migdałami. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta, połączyć.
2
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto, wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.