Biszkopt kawowy.

m7
Biszkopt kawowy.

0

0 / 0

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

125 g mąka pszenna tortowa

125 g czekolada gorzka

125 g masło

150 g cukier

5 szt. jaja kurze całe

1.50 łyżka kawa rozpuszczalna

Przygotowanie


1

Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.

2

Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

380

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły