0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
125 Gramów
mąka pszenna tortowa
125 Gramów
czekolada gorzka
125 Gramów
masło
150 Gramów
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1.5 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
  2. Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Opis

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Suflet z kawą

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet z kawą

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!