Biszkopt kawowy.
m7
Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.
0
0 / 0
Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
125 g mąka pszenna tortowa
125 g czekolada gorzka
125 g masło
150 g cukier
5 szt. jaja kurze całe
1.50 łyżka kawa rozpuszczalna
Przygotowanie
1
Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
2
Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.