0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
125 Gramów
mąka pszenna tortowa
125 Gramów
czekolada gorzka
125 Gramów
masło
150 Gramów
cukier
5 Sztuk
jaja kurze całe
1.5 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
  2. Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Opis

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!