0

Składniki

1.23 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
156.23 Grama
mąka pszenna tortowa
156.23 Grama
czekolada gorzka
156.23 Grama
masło
187.5 Grama
cukier
6.23 Sztuki
jaja kurze całe
1.89 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć . Dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować. Kawę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w miksować do masy.
  2. Dodać cukier i 5 żółtek i wszystko zmiksować. Przesiana mąkę z proszkiem dodać do masy i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy.Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 - 30 minut.

Opis

Idealnie nadaje się do ciasta cappucino.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!