Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy

m7
Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. jajko

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Żółtka oddzielamy od białek.

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, delikatnie mieszamy.

Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły.

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy w temp. 180*C przez 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

118

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły