Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy

m7

Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
118
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jajko
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, delikatnie mieszamy.
Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły.
Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy w temp. 180*C przez 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
118
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.