Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342844.jpeg&w=3840&q=75)
Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)
0
0 / 0
Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jajko
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Żółtka oddzielamy od białek.
2
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, delikatnie mieszamy.
3
Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły.
4
Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy w temp. 180*C przez 30 minut.