Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy

m7
Biszkopt kakaowy-przepis podstawowy

0

0 / 0

Biszkopt z tego przepisu zawsze się udaje:)

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. jajko

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielamy od białek.

2

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, delikatnie mieszamy.

3

Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao. Delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły.

4

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy w temp. 180*C przez 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły