1

Składniki

250 Mililitrów
olej rzepakowy uniwersalny
15 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
7 Sztuk
jaja kurze całe
6 Sztuk
gruszka
3 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .
  2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
  4. Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
  5. Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.
  6. Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .
  7. Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.
  8. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
  9. Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Smaczny i "wilgotny" placek.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!