Biszkopt gruszkowy
m7
Smaczny i "wilgotny" placek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
199
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczny i "wilgotny" placek.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
250 olej rzepakowy uniwersalny
15 g proszek do pieczenia
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
7 szt. jaja kurze całe
6 szt. gruszka
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .
Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.
Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .
Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.