1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
250 Mililitrów
olej rzepakowy uniwersalny
15 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
7 Sztuk
jaja kurze całe
6 Sztuk
gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .
  2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
  4. Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
  5. Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.
  6. Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .
  7. Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.
  8. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
  9. Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Smaczny i "wilgotny" placek.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!