Biszkopt gruszkowy

m7
Biszkopt gruszkowy

1

0 / 0

Smaczny i "wilgotny" placek.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

250 olej rzepakowy uniwersalny

15 g proszek do pieczenia

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

7 szt. jaja kurze całe

6 szt. gruszka

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .

2

Dodać mąkę i proszek do pieczenia.

3

Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.

4

Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.

5

Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.

6

Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .

7

Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.

8

Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.

9

Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

199

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły