Biszkopt gruszkowy

m7
Biszkopt gruszkowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny i "wilgotny" placek.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

250 olej rzepakowy uniwersalny

15 g proszek do pieczenia

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

7 szt. jaja kurze całe

6 szt. gruszka

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .

Dodać mąkę i proszek do pieczenia.

Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.

Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.

Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.

Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .

Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.

Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.

Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

199

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły