1

Składniki

250 Mililitrów
olej rzepakowy uniwersalny
15 Gramów
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
7 Sztuk
jaja kurze całe
6 Sztuk
gruszka
3 Łyżki
kakao w proszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .
  2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
  4. Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
  5. Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.
  6. Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .
  7. Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.
  8. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
  9. Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Smaczny i "wilgotny" placek.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!