Biszkopt gruszkowy
m7
1
0 / 0
0
Smaczny i "wilgotny" placek.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
250 olej rzepakowy uniwersalny
15 g proszek do pieczenia
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
7 szt. jaja kurze całe
6 szt. gruszka
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Mikserem wyrobić jajka z cukrem na puszystą masę .
2
Dodać mąkę i proszek do pieczenia.
3
Następnie wlać olej i konkretnie miksować do pojawienia się pęcherzyków powietrza.
4
Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
5
Gruszki z kompotu wyciągnąć i pokroić w kostkę.
6
Gotowe ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę,posypaną mąką .
7
Na ciasto poukładać pokrojone gruszki.
8
Piec w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.
9
Po lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.