Biszkopt czekoladowy
m7
Biszkopt czekoladowy może być świetną bazą do tortu lub samodzielnym ciastem. Wtedy wystarczy polać go roztopioną czekoladą lub posmarować dżemem.
0
0 / 0
Biszkopt czekoladowy może być świetną bazą do tortu lub samodzielnym ciastem. Wtedy wystarczy polać go roztopioną czekoladą lub posmarować dżemem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa
0.25 szkl. mąka ziemniaczana
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. polewa czekoladowa
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym żółtku i wymieszane ze sobą obie mąki. Na koniec dodajemy kakao i delikatnie miksujemy. Piec w 170 stopniach około 40 minut. Wystudzone polewamy czekoladą lub cukrem pudrem.