Biszkopt czekoladowy

m7
Biszkopt czekoladowy

0

0 / 0

Biszkopt czekoladowy może być świetną bazą do tortu lub samodzielnym ciastem. Wtedy wystarczy polać go roztopioną czekoladą lub posmarować dżemem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.25 szkl. mąka ziemniaczana

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. polewa czekoladowa

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym żółtku i wymieszane ze sobą obie mąki. Na koniec dodajemy kakao i delikatnie miksujemy. Piec w 170 stopniach około 40 minut. Wystudzone polewamy czekoladą lub cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły