Biszkopt czekoladowy
m7
Biszkopt czekoladowy może być świetną bazą do tortu lub samodzielnym ciastem. Wtedy wystarczy polać go roztopioną czekoladą lub posmarować dżemem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
184
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biszkopt czekoladowy może być świetną bazą do tortu lub samodzielnym ciastem. Wtedy wystarczy polać go roztopioną czekoladą lub posmarować dżemem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa
0.25 szkl. mąka ziemniaczana
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. polewa czekoladowa
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać porcjami cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym żółtku i wymieszane ze sobą obie mąki. Na koniec dodajemy kakao i delikatnie miksujemy. Piec w 170 stopniach około 40 minut. Wystudzone polewamy czekoladą lub cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
184
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.