Biszkopt bezglutenowy z kakao
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Biszkopt bezglutenowy z kakao](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973886649.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
4.2 / 5
.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
0.75 szkl. cukier
0.50 szkl. mąka kukurydziana
0.30 szkl. kakao decomorreno
0.30 szkl. mąka ziemniaczana
1 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
1
Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek, wsypywać stopniowo cukier i ubić na sztywną pianę.
2
Kolejno, ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
3
Przesiać mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
4
Dno tortownicy (śr. ok 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
5
Przelać masę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez 25 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Wyjąć z formy i kropić po całkowitym ostudzeniu.