Biszkopt bezglutenowy z kakao

decomorreno
Biszkopt bezglutenowy z kakao

0

4.2 / 5

.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.75 szkl. cukier

0.50 szkl. mąka kukurydziana

0.30 szkl. kakao decomorreno

0.30 szkl. mąka ziemniaczana

1 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek, wsypywać stopniowo cukier i ubić na sztywną pianę.

2

Kolejno, ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.

3

Przesiać mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

4

Dno tortownicy (śr. ok 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.

5

Przelać masę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez 25 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Wyjąć z formy i kropić po całkowitym ostudzeniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

118

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły