Biszkopt

m7
Biszkopt

Średnia 0 / 0

Oceń!

Biszkopt to niektórych to ciasto banalne, dla innych najtrudniejsze do upieczenia. Z tym przepisem zrobienie biszkoptu stanie się bezproblemowe! Sprawdź łatwy i szybki przepis.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

70 g masło

180 g cukier puder

250 g mleko

3 g soda oczyszczona

3 g olejek waniliowy

3 szt. jajko

50 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


Masło rozetrzeć, dodać utarte z cukrem jajka, olejek waniliowy, mleko i sodę, po czym, mieszając, wsypać mąkę.

Masę biszkoptową wlać do posmarowanej masłem formy i upiec około 25 minut przez temperaturze 160 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

419

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły