Biszkopt

m7

Biszkopt to niektórych to ciasto banalne, dla innych najtrudniejsze do upieczenia. Z tym przepisem zrobienie biszkoptu stanie się bezproblemowe! Sprawdź łatwy i szybki przepis.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Biszkopt to niektórych to ciasto banalne, dla innych najtrudniejsze do upieczenia. Z tym przepisem zrobienie biszkoptu stanie się bezproblemowe! Sprawdź łatwy i szybki przepis.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
70 g masło
180 g cukier puder
250 g mleko
3 g soda oczyszczona
3 g olejek waniliowy
3 szt. jajko
50 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Masło rozetrzeć, dodać utarte z cukrem jajka, olejek waniliowy, mleko i sodę, po czym, mieszając, wsypać mąkę.
Masę biszkoptową wlać do posmarowanej masłem formy i upiec około 25 minut przez temperaturze 160 stopni C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
419
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
69
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.