1

Składniki

70 Gramów
masło
180 Gramów
cukier puder
250 Gramów
mleko
3 Gramy
soda oczyszczona
3 Gramy
Olejek waniliowy
3 Sztuki
jajko
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozetrzeć, dodać utarte z cukrem jajka, olejek waniliowy, mleko i sodę, po czym, mieszając, wsypać mąkę.
  2. Masę biszkoptową wlać do posmarowanej masłem formy i upiec około 25 minut przez temperaturze 160 stopni C.

Opis

Biszkopt

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Odwrócone babeczki

Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!