0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka utrzeć z cukrem do białości.
  2. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
  3. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie ja połączyć z ciastem. Przelać do tortownicy i piec ok. 40 minut.

Opis

biszkopt który zawsze ładnie wyrośnie

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!