Biszkopt

m7

Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
13 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
8 szt. jajko
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dag. cukier
Przygotowanie
Żółtka oddzielić od białek.
Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
Piec około 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.