Biszkopt

m7
Biszkopt

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


13 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

8 szt. jajko

30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dag. cukier

Przygotowanie


Żółtka oddzielić od białek.

Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.

Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.

Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać.

Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.

Piec około 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

206

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły