0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
8 Sztuk
jajko
30 Dekagramów
mąka
25 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek.
  2. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.
  4. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  5. Delikatnie wymieszać.
  6. Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.
  7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
  8. Piec około 30 minut.

Opis

Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!