0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
8 Sztuk
jajko
30 Dekagramów
mąka
25 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić od białek.
  2. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.
  4. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  5. Delikatnie wymieszać.
  6. Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.
  7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
  8. Piec około 30 minut.

Opis

Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!