Biszkopt
m7
Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.
0
0 / 0
Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
13 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
8 szt. jajko
30 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
25 dek. cukier
Przygotowanie
1
Żółtka oddzielić od białek.
2
Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.
3
Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.
4
Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
5
Delikatnie wymieszać.
6
Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.
7
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.
8
Piec około 30 minut.