Biszkopt

m7
Biszkopt

0

0 / 0

Przed zrobieniem biszkoptu, powinny być składniki ogrzane.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


13 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

8 szt. jajko

30 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

25 dek. cukier

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek.

2

Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę.

3

Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z utartymi żółtkami.

4

Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.

5

Delikatnie wymieszać.

6

Ciasto biszkoptowe przelać na wyłożoną pergaminem blachę.

7

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni.

8

Piec około 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły