Biszkopt

m7
Biszkopt

0

0 / 0

Biszkopt który zawsze wychodzi.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Gdy chcemy uzyskać niski biszkopt wkładamy go do zimnego piekarnika, natomiast gdy biszkopt ma być większy ok 3-4 cm wkładany do nagrzanego.Pieczemy ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły