Biszkopt
m7
Biszkopt który zawsze wychodzi.
0
0 / 0
Biszkopt który zawsze wychodzi.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
0.75 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Gdy chcemy uzyskać niski biszkopt wkładamy go do zimnego piekarnika, natomiast gdy biszkopt ma być większy ok 3-4 cm wkładany do nagrzanego.Pieczemy ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.