1

Składniki

240 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
90 Gramów
cukier
70 Mililitrów
Olej rzepakowy
2 Sztuki
jajka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
orzechy laskowe blanszowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy grubo posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z cukrem. Dodać olej, wymieszać.
  2. Wsypać mąkę, zmiksować, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać orzechy laskowe, wymieszać.
  3. Za pomocą dłoni, nasmarowanych odrobiną oleju, uformować wałek o długości około 30 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w temperaturze 180oC, przez około 22 - 25 minut, do zezłocenia. Wyjąć i przestudzić.
  5. Gdy ciasto przestygnie, pokroić go za pomocą noża z piłką, na jedno centymetrowe paski, na ukos. Ułożyć je poziomo na blaszce. Ponownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170oC na 24 minuty. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Biscotti powinny nabrać ładnego złoto - brązowego koloru.

Opis

Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!