1

Składniki

240 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
90 Gramów
cukier
70 Mililitrów
Olej rzepakowy
2 Sztuki
jajka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
150 Gramów
orzechy laskowe blanszowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy grubo posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z cukrem. Dodać olej, wymieszać.
  2. Wsypać mąkę, zmiksować, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać orzechy laskowe, wymieszać.
  3. Za pomocą dłoni, nasmarowanych odrobiną oleju, uformować wałek o długości około 30 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w temperaturze 180oC, przez około 22 - 25 minut, do zezłocenia. Wyjąć i przestudzić.
  5. Gdy ciasto przestygnie, pokroić go za pomocą noża z piłką, na jedno centymetrowe paski, na ukos. Ułożyć je poziomo na blaszce. Ponownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170oC na 24 minuty. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Biscotti powinny nabrać ładnego złoto - brązowego koloru.

Opis

Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi.

Podobne przepisy

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Muffinki bazyliowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki bazyliowe

ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Przepis
Średni Do 40 min
ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!