Biscotti z orzechami laskowymi

IwonaChmiel
Biscotti z orzechami laskowymi

1

0 / 0

Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

240 g mąka pszenna tortowa lubella

90 g cukier

70 olej rzepakowy

2 szt. jaja l

1 łyżeczka proszek do pieczenia

150 g orzechy laskowe blanszowane

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy grubo posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka roztrzepać z cukrem. Dodać olej, wymieszać.

2

Wsypać mąkę, zmiksować, tylko do połączenia składników. Na koniec dodać orzechy laskowe, wymieszać.

3

Za pomocą dłoni, nasmarowanych odrobiną oleju, uformować wałek o długości około 30 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Piec w temperaturze 180oC, przez około 22 - 25 minut, do zezłocenia. Wyjąć i przestudzić.

5

Gdy ciasto przestygnie, pokroić go za pomocą noża z piłką, na jedno centymetrowe paski, na ukos. Ułożyć je poziomo na blaszce. Ponownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170oC na 24 minuty. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Biscotti powinny nabrać ładnego złoto - brązowego koloru.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły