Bigosik z dwóch kapust

m7
Bigosik z dwóch kapust

0

0 / 0

Smacznie i zdrowo oraz kolorowo.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 kg kapusta biała

1 kg kapusta włoska

2 szcz. pieprz

1 łyżeczka pieprz kolorowy

2 łyżeczka bazylia

4 szt. marchew

3 szt. cebula biała

3 łyżka olej

60 dek. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy na sicie.

2

W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule.

3

Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso, łopatkę, a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew.

4

Dusimy razem od czasu do czasu podlewając wodą.

5

Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty. Mieszamy razem, dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym i czarnym oraz bazylią.

6

Dusimy jeszcze przez jakiś czas.

7

Pamiętajmy o częstym mieszaniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły