Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

200 Mililitrów
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
1 Kilogram
kapusta biała
1 Kilogram
Kapusta włoska
2 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
pieprz kolorowy
2 Łyżeczki
bazylia
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
cebula biała
3 Łyżki
olej
60 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy na sicie.
  2. W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule.
  3. Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso, łopatkę, a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew.
  4. Dusimy razem od czasu do czasu podlewając wodą.
  5. Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty. Mieszamy razem, dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym i czarnym oraz bazylią.
  6. Dusimy jeszcze przez jakiś czas.
  7. Pamiętajmy o częstym mieszaniu.

Opis

Smacznie i zdrowo oraz kolorowo.

Podobne przepisy

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!