Bigosik z dwóch kapust
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigosik z dwóch kapust](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975878207.jpeg&w=3840&q=75)
Smacznie i zdrowo oraz kolorowo.
0
0 / 0
Smacznie i zdrowo oraz kolorowo.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 kg kapusta biała
1 kg kapusta włoska
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. pieprz kolorowy
2 łyżecz. bazylia
4 szt. marchew
3 szt. cebula biała
3 łyżka olej
60 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy na sicie.
W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule.
Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso, łopatkę, a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew.
Dusimy razem od czasu do czasu podlewając wodą.
Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty. Mieszamy razem, dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym i czarnym oraz bazylią.
Dusimy jeszcze przez jakiś czas.
Pamiętajmy o częstym mieszaniu.