Bigosiaczek
michalleszak
Smaczna i pożywna potrawa- bigos.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
721
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna i pożywna potrawa- bigos.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. ryż
500 g pieczarki
500 g cebula
500 g kiełbasa domowa
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
4 g sól, pieprz
3 łyżka masło
40 dag. marchew
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić w plastry.
Kiełbasę i ogórki kroimy w kostkę.
Cebulę pokroić w plastry, marchew w cienkie talarki.
Wszystko obsmażyć osobno -tylko cebulę połączyć z pieczarkami. Połączyć potem składniki i poddusić już razem do miękkości marchwi.
Dodać ketchup Kotlin, przyprawy, ewentualnie podlać wodą.
Ryż gotujemy w posolonej wodzie.
Bigos podajemy z ryżem. Dekorujemy według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
721
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.