Bigosiaczek

michalleszak
Bigosiaczek

0

0 / 0

Smaczna i pożywna potrawa- bigos.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. ryż

500 g pieczarki

500 g cebula

500 g kiełbasa domowa

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

4 g sól, pieprz

3 łyżka masło

40 dag. marchew

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić,umyć i pokroić w plastry.

2

Kiełbasę i ogórki kroimy w kostkę.

3

Cebulę pokroić w plastry, marchew w cienkie talarki.

4

Wszystko obsmażyć osobno -tylko cebulę połączyć z pieczarkami. Połączyć potem składniki i poddusić już razem do miękkości marchwi.

5

Dodać ketchup Kotlin, przyprawy, ewentualnie podlać wodą.

6

Ryż gotujemy w posolonej wodzie.

7

Bigos podajemy z ryżem. Dekorujemy według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

721

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły