Bigos ze słodkiej kapusty
m7
Bigos ze słodkiej kapusty to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. Idealnie sprawdzi się zarówno na święta, jak i codzienny obiad dla całej rodziny. Połączenie białej kapusty, kiełbasy i intensywnych przypraw z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. Życzymy smacznego!
0
3.5 / 28
Bigos ze słodkiej kapusty to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. Idealnie sprawdzi się zarówno na święta, jak i codzienny obiad dla całej rodziny. Połączenie białej kapusty, kiełbasy i intensywnych przypraw z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. Życzymy smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
1 szt. kapusta biała
2 szt. cebula
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka przyprawa maggi
2 łyżka przyprawa do bigosu
0.50 kg kiełbasa domowa
Przygotowanie
Kapustę kroimy , gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego,liścia laurowego .Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy .
Cebulkę z pokrojona kiełbasą podsmażamy dodajemy przecier i dodajemy do kapusty ,wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze z 15 min.
Doprawiamy pieprzem magii i przyprawami.