Bigos ze słodkiej kapusty

m7
Bigos ze słodkiej kapusty

0

3.5 / 28

Bigos ze słodkiej kapusty to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. Idealnie sprawdzi się zarówno na święta, jak i codzienny obiad dla całej rodziny. Połączenie białej kapusty, kiełbasy i intensywnych przypraw z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. Życzymy smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 szt. kapusta biała

2 szt. cebula

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka przyprawa maggi

2 łyżka przyprawa do bigosu

0.50 kg kiełbasa domowa

Przygotowanie


1

Kapustę kroimy , gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego,liścia laurowego .Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy .

2

Cebulkę z pokrojona kiełbasą podsmażamy dodajemy przecier i dodajemy do kapusty ,wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze z 15 min.

3

Doprawiamy pieprzem magii i przyprawami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły