Bigos z młodej kapusty

m7
Bigos z młodej kapusty

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny obiad z młodej kapusty.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

150 przecier pomidorowy łowicz

1 kg kapusta biała

3 szczyp. pieprz

1 szt. cebula biała

1 łyżka majeranek

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Kapustę poszatkować obgotować przez 20 minut .

Przecedzić .

Na oliwię zeszklić cebule pokrojoną w kostkę .

Dodać kapustę ,przecier .Doprawić do smaku i dodać majeranek.Gotować jeszcze przez chwilę .Dobre z ziemniakami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

85

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły