Bigos z młodej kapusty

m7
Bigos z młodej kapusty

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybki i smaczny bigos z młodej kapusty..............

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

300 g boczek wędzony

300 g kiełbasa podwawelska

1 szt. młoda kapusta

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna

Przygotowanie


Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.

wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.

kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.

doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.

do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.

nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.

zagotować.

bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

322

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły