Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
boczek wędzony
300 Gramów
Kiełbasa podwawelska
1 Sztuka
Młoda kapusta
3 Łyżki
2 Łyżki
mąka pszenna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
  2. wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
  3. kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
  4. doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
  5. do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
  6. nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
  7. zagotować.
  8. bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

Opis

Szybki i smaczny bigos z młodej kapusty..............

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Żeberka marynowane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka marynowane

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!