Bigos z młodej kapusty

m7
Bigos z młodej kapusty

0

0 / 0

Szybki i smaczny bigos z młodej kapusty..............

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

300 g boczek wędzony

300 g kiełbasa podwawelska

1 szt. młoda kapusta

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna

Przygotowanie


1

Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.

2

wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.

3

kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.

4

doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.

5

do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.

6

nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.

7

zagotować.

8

bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły