Bigos z miodem

malg
Bigos z miodem

0

0 / 0

Proponuję zapiekany bigos o niezwykłym słodkim smaku.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

10 szt. grzyby suszone

1 szt. cebula

5 szt. pomidor

1 szt. udko z kurczaka

6 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

2 łyżka masło

5 łyżka smalec

2 łyżka miód

2 kg kapusta kiszona

30 dag. kiełbasa

0.50 kg wieprzowina karkówka

Przygotowanie


1

Odciśniętą kapustę gotować z udkiem kurczaka, solą i pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i grzybami do miękkości - trzeba uważać, żeby nie rozgotować.

2

Po ugotowaniu obrać mięso z udka kurczaka i pokroić w małe kawałki. Odcisnąć kapustę od wody z wywaru.

3

Karkówką pokrojoną w kostkę dusić z pokrojoną kiełbasą i cebulą z dodatkiem masła i smalcu.

4

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory bez skórki.

5

Połączyć w wszystkie składniki, dołożyć miód, wymieszać i wstawić do piekarnika na 40 minut. Zapiekać w temperaturze 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły