Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
sól, pieprz
700 Gramów
wieprzowina łopatka
500 Gramów
Kiełbasa domowa
150 Gramów
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę oczyścić i poszatkować.
  2. Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
  3. Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
  4. Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
  5. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
  6. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
  7. Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
  8. Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.

Opis

po prostu bigosik.........

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!