Bigos z kapusty 2

m7
Bigos z kapusty 2

0

0 / 0

po prostu bigosik.........

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 woda

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sól, pieprz

700 g wieprzowina łopatka

500 g kiełbasa domowa

150 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kapustę oczyścić i poszatkować.

2

Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.

3

Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.

4

Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.

5

Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.

6

Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.

7

Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.

8

Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

782

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły