Bigos z kapusty 2
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos z kapusty 2](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522437.jpeg&w=3840&q=75)
po prostu bigosik.........
0
0 / 0
po prostu bigosik.........
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 woda
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. sól, pieprz
700 g wieprzowina łopatka
500 g kiełbasa domowa
150 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
Przygotowanie
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na brązowo ze szczyptą cukru.
Kiełbasę również pokroić w kostkę, dodać do mięsa i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do smażącego się mięsa z kiełbasą i podsmażyć.
Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż mięso połączy się z koncentratem.
Wszystko przełożyć do kapusty, wymieszać i doprawić do smaku.
Bigos chwilę pogotować aby smaki się połączyły.