Bigos z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692375.jpeg&w=3840&q=75)
pyszny bigos
0
0 / 0
pyszny bigos
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 łyżecz. kminek
2 łyżecz. majeranek
1 szt. cebula
3 szt. pieprz
3 szt. ziele angielskie
2 szt. marchew
5 dag. grzyby suszone
60 dag. kiełbasa śląska
60 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
1
Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.
2
w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.
3
W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.
4
Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.
5
Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut.
6
Na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.