Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
kminek
2 Łyżeczki
majeranek
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
pieprz
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
marchew
5 Dekagramów
grzyby suszone
60 Dekagramów
Kiełbasa śląska
60 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.
  2. w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.
  3. W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.
  4. Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.
  5. Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut. na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

Opis

pyszny bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!