Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
kminek
2 Łyżeczki
majeranek
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
pieprz
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
marchew
5 Dekagramów
grzyby suszone
60 Dekagramów
Kiełbasa śląska
60 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.
  2. w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.
  3. W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.
  4. Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.
  5. Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut.
  6. Na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

Opis

pyszny bigos

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!