Bigos z grzybami

m7
Bigos z grzybami

0

0 / 0

pyszny bigos

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 łyżecz. kminek

2 łyżecz. majeranek

1 szt. cebula

3 szt. pieprz

3 szt. ziele angielskie

2 szt. marchew

5 dag. grzyby suszone

60 dag. kiełbasa śląska

60 dag. wieprzowina łopatka

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.

2

w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.

3

W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.

4

Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.

5

Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut.

6

Na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły