0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
1 Łyżeczka
kminek
2 Łyżeczki
majeranek
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
pieprz
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
marchew
5 Dekagramów
grzyby suszone
60 Dekagramów
Kiełbasa śląska
60 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.
  2. w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.
  3. W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.
  4. Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.
  5. Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut.
  6. Na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.

Opis

pyszny bigos

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Łazanki z kapustą i grzybami

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!