Bigos z grzybami

m7

pyszny bigos
Wartości odżywcze na porcję
Energia
935
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszny bigos
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 łyżecz. kminek
2 łyżecz. majeranek
1 szt. cebula
3 szt. pieprz
3 szt. ziele angielskie
2 szt. marchew
5 dag. grzyby suszone
60 dag. kiełbasa śląska
60 dag. wieprzowina łopatka
Przygotowanie
Grzyby namoczyć w wodzie na ok. 2 godzinki.
w tym czasie pokroić na mniejsze kawałki łopatkę, kiełbasę, cebulę i marchewkę.
W garnku rozgrzać smalec i zeszklić na nim cebulę.
Dodać kapustę, grzyby z wodą oraz zioła.
Doprawić do smaku. wlać ok. 3 szklanek wody i dusić ok. 40 minut.
Na końcu dodać warzywa i mięso dusić ok. godzinki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
935
kcal
Białka
82
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.