Bigos z cebuli z parówkami

m7
Bigos z cebuli z parówkami

0

0 / 0

Bigos z cebuli z parówkami

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg cebula

3 szcz. pieprz

4 szcz. sól

2 szt. liść laurowy

6 szt. parówki

3 szt. ziele angielskie

6 łyżka olej

4 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

1.Cebule obierz, pokrój w średniej grubości krążki.

2

2.Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i wrzuć cebule.

3

3.Podlej niewielką ilością wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

4

4.Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula będzie zupełnie miękka.

5

5.Co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła (gdy trzeba, jeszcze raz podlej odrobiną wody).

6

6.Parówki pokrój w dość grubą kostkę (ewentualnie rozdrobnij mielonkę).

7

7.Gdy cebula będzie już miękka, dodaj mięso.

8

8.Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż.

9

9.Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.

10

10.Bigos podajemy zawsze ze świeżym pieczywem.

11

11.Taki bigosik z cebuli można urozmaicić, dodając do niego w trakcie duszenia koncentrat lub pomidory z puszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły