Bigos z cebuli z parówkami

m7
Bigos z cebuli z parówkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bigos z cebuli z parówkami

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg cebula

3 szczyp. pieprz

4 szczyp. sól

2 szt. liść laurowy

6 szt. parówki

3 szt. ziele angielskie

6 łyżka olej

4 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1.Cebule obierz, pokrój w średniej grubości krążki.

2.Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i wrzuć cebule.

3.Podlej niewielką ilością wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

4.Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula będzie zupełnie miękka.

5.Co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła (gdy trzeba, jeszcze raz podlej odrobiną wody).

6.Parówki pokrój w dość grubą kostkę (ewentualnie rozdrobnij mielonkę).

7.Gdy cebula będzie już miękka, dodaj mięso.

8.Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż.

9.Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.

10.Bigos podajemy zawsze ze świeżym pieczywem.

11.Taki bigosik z cebuli można urozmaicić, dodając do niego w trakcie duszenia koncentrat lub pomidory z puszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

566

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły