Bigos wieprzowy

m7
Bigos wieprzowy

0

0 / 0

świąteczne danie

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 kg kapusta kiszona

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka kminek

40 dek. kiełbasa podwawelska

60 dek. kości wieprzowe

Przygotowanie


1

Kapustę moczymy w zimnej wodzie i odciskamy z wody (jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny bigos może jedynie odcisnąć soki z kapusty, bez moczenia w wodzie). Do garnka wrzucamy kapustę, wlewamy 3 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy jeszcze kiełbasę pokrojoną w kostkę, kości wędzone, liść, ziele oraz kminek i dokładnie mieszamy. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Po dodaniu koncentratu gotujemy ok. 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły