Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
20 Sztuk
Jagody jałowca
5 Sztuk
marchew
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
grzyby suszone
50 Dekagramów
żeberka wieprzowe
30 Dekagramów
Kiełbasa myśliwska sucha
30 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Kilograma
kapusta biała
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby noc wcześniej moczymy w 500ml przegotowanej wody. Następnego dnia do garnka wylewamy grzyby wraz z wodą, żeberka, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Zagotowujemy to, a w międzyczasie drobno siekamy kapustę białą i odciskamy sok z kapusty kiszonej i trzemy marchewki na średnich oczkach. Kapusty i marchew dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz częściowo wytopiony boczek na patelni (bez tłuszczu). Całość mieszamy i gotujemy na wolny ogniu, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, aby bigos się nie przypalił. Pod koniec dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu i gotowe.

Opis

różnorodność smaku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!