Bigos mojej babci.
m7
2
3.1 / 10
Smaczny i sprawdzony.
15
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
0.50 kg kapusta biała
1 kg mięso wieprzowe
2 szcz. sól, pieprz
1 szcz. cukier
1 szcz. majeranek
2 szt. jabłka
2 szt. cebula
0.50 szt. wino czerwone
3 szt. liść laurowy
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
4 łyżka masło
5 dek. grzyby suszone
20 dek. śliwki suszone
Przygotowanie
1
Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy 1 kg pokrojonej kapusty kiszonej i 0,5 kg pokrojonej kapusty białej.
2
Jabłka ścieramy na tarce.
3
Śliwki suszone moczymy w wodzie.
4
Wcześniej ugotowane grzyby kroimy na paseczki.
5
Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, razem z cebulą.
6
Wszystkie składniki dokładamy do kapusty.
7
Gotujemy.
8
Dodajemy wszystkie przyprawy i wino.
9
Gotujemy.