Bigos mojej babci.

m7
Bigos mojej babci.

2

3.1 / 10

Smaczny i sprawdzony.

15

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

0.50 kg kapusta biała

1 kg mięso wieprzowe

2 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

1 szczyp. majeranek

2 szt. jabłka

2 szt. cebula

0.50 szt. wino czerwone

3 szt. liść laurowy

3 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. ziele angielskie

4 łyżka masło

5 dag. grzyby suszone

20 dag. śliwki suszone

Przygotowanie


1

Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy 1 kg pokrojonej kapusty kiszonej i 0,5 kg pokrojonej kapusty białej.

2

Jabłka ścieramy na tarce.

3

Śliwki suszone moczymy w wodzie.

4

Wcześniej ugotowane grzyby kroimy na paseczki.

5

Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, razem z cebulą.

6

Wszystkie składniki dokładamy do kapusty.

7

Gotujemy.

8

Dodajemy wszystkie przyprawy i wino.

9

Gotujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

440

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły