Inspiracja Adobe Stock
2

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
0.5 Kilograma
kapusta biała
1 Kilogram
mięso wieprzowe
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
majeranek
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
cebula
0.5 Sztuki
Wino czerwone
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Łyżki
masło
5 Dekagramów
grzyby suszone
20 Dekagramów
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy 1 kg pokrojonej kapusty kiszonej i 0,5 kg pokrojonej kapusty białej.
  2. Jabłka ścieramy na tarce.
  3. Śliwki suszone moczymy w wodzie.
  4. Wcześniej ugotowane grzyby kroimy na paseczki.
  5. Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, razem z cebulą.
  6. Wszystkie składniki dokładamy do kapusty.
  7. Gotujemy.
  8. Dodajemy wszystkie przyprawy i wino.
  9. Gotujemy.

Opis

Smaczny i sprawdzony.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!