Bigos mojej babci.
m7
Smaczny i sprawdzony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
440
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.1 / 10
Smaczny i sprawdzony.
15
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
0.50 kg kapusta biała
1 kg mięso wieprzowe
2 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
1 szczyp. majeranek
2 szt. jabłka
2 szt. cebula
0.50 szt. wino czerwone
3 szt. liść laurowy
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
4 łyżka masło
5 dag. grzyby suszone
20 dag. śliwki suszone
Przygotowanie
Do garnka z wrzącą wodą wrzucamy 1 kg pokrojonej kapusty kiszonej i 0,5 kg pokrojonej kapusty białej.
Jabłka ścieramy na tarce.
Śliwki suszone moczymy w wodzie.
Wcześniej ugotowane grzyby kroimy na paseczki.
Mięso kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, razem z cebulą.
Wszystkie składniki dokładamy do kapusty.
Gotujemy.
Dodajemy wszystkie przyprawy i wino.
Gotujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
440
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.