Bigos kaszubski

m7
Bigos kaszubski

0

0 / 0

Od wielu lat robię ten bigos i zawsze jest pyszny.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

20 g boczek

1 szt. kapusta biała

1 szt. grzyby suszone

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

5 szt. pieprz

1 szt. mięso gotowane

Przygotowanie


1

Białą kapustę poszatkować.

2

Korpus ugotować i obrać z mięsa.

3

Do wysokiego garnka wrzucić wszystkie składniki i na małym ogniu gotować.

4

Im dłużej bigos się gotuje tym smaczniejszy.

5

Gotuję go z dobre 4-5 dni po kilka godzin. Od czasu do czasu mieszając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły