Bigos kaszubski
m7
Od wielu lat robię ten bigos i zawsze jest pyszny.
0
0 / 0
Od wielu lat robię ten bigos i zawsze jest pyszny.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
20 g boczek
1 szt. kapusta biała
1 szt. grzyby suszone
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
5 szt. pieprz
1 szt. mięso gotowane
Przygotowanie
1
Białą kapustę poszatkować.
2
Korpus ugotować i obrać z mięsa.
3
Do wysokiego garnka wrzucić wszystkie składniki i na małym ogniu gotować.
4
Im dłużej bigos się gotuje tym smaczniejszy.
5
Gotuję go z dobre 4-5 dni po kilka godzin. Od czasu do czasu mieszając.