Bigos inaczej
m7
Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
308
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. koperek
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. papryka słodka
1 szt. kapusta włoska
1 szt. puszka fasoli czerwonej
5 szt. parówka cienka
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
Przygotowanie
Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,
Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,
Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,
Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,
Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
308
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.