0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
koperek
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka słodka
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Puszka fasoli czerwonej
5 Sztuk
Parówka cienka
1 Sztuka
Słoiczek koncentratu pomidorowego
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,
  2. Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,
  3. Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,
  4. Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,
  5. Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.

Opis

Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!