Bigos inaczej

m7
Bigos inaczej

0

0 / 0

Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. koperek

1 szcz. tymianek

1 szcz. papryka ostra

1 szcz. papryka słodka

1 szt. kapusta włoska

1 szt. puszka fasoli czerwonej

5 szt. parówka cienka

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,

2

Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,

3

Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,

4

Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,

5

Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły