0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
koperek
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
papryka słodka
1 Sztuka
Kapusta włoska
1 Sztuka
Puszka fasoli czerwonej
5 Sztuk
Parówka cienka
1 Sztuka
Słoiczek koncentratu pomidorowego
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,
  2. Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,
  3. Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,
  4. Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,
  5. Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.

Opis

Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa z makaronem świdry

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Leczo z cebuli

Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!