Bigos inaczej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos inaczej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976330894.jpeg&w=3840&q=75)
Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)
0
0 / 0
Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. koperek
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. papryka słodka
1 szt. kapusta włoska
1 szt. puszka fasoli czerwonej
5 szt. parówka cienka
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,
2
Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,
3
Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,
4
Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,
5
Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.