Bigos inaczej

m7
Bigos inaczej

0

0 / 0

Kapusta włoska jest pyszna więc czasami robię sobie ten bigosik:)

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. koperek

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. papryka słodka

1 szt. kapusta włoska

1 szt. puszka fasoli czerwonej

5 szt. parówka cienka

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka z odrobiną oleju, duszę ją przez 20 min.,

2

Parówki kroję na centymetrowe kawałki, podsmażam je na patelni,

3

Cebulę kroję w kostkę wrzucam do parówek i smażę aż się zeszkli,

4

Do kapusty dodaję koncentrat, sól, pieprz, koperek, tymianek,

5

Dodaję też parówki i osączoną fasolę, duszę jeszcze 10 min. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

308

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły