Bigos dwie kapusty

m7
Bigos dwie kapusty

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny bigos z kapustą białą i kiszoną.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 kg kości wieprzowe

1 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. papryka słodka

200 g kiełbasa

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka przyprawa maggi

1 łyżka przyprawa do bigosu

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


Kapustę kiszoną obgotować w wodzie.

Kapustę świeżą poszatkować i również ugotować w wodzie w innym naczyniu razem z wędzonymi kośćmi.

Wyjąć ugotowane kości, obrać i mięso wrzucić do kapusty.

Kapustę kwaszoną odcedzić i dodać do kapusty świeżej.

Dodać przyprawy do smaku i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Bigos dusić jeszcze około 20-30 minut.

Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i dalej dusić jeszcze 5 minut.

Ewentualnie w razie potrzeby doprawić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły