Bigos dwie kapusty

m7
Bigos dwie kapusty

0

0 / 0

Pyszny bigos z kapustą białą i kiszoną.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

1 kg kości wieprzowe

1 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka papryka słodka

200 g kiełbasa

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka przyprawa maggi

1 łyżka przyprawa do bigosu

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną obgotować w wodzie.

2

Kapustę świeżą poszatkować i również ugotować w wodzie w innym naczyniu razem z wędzonymi kośćmi.

3

Wyjąć ugotowane kości, obrać i mięso wrzucić do kapusty.

4

Kapustę kwaszoną odcedzić i dodać do kapusty świeżej.

5

Dodać przyprawy do smaku i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

6

Bigos dusić jeszcze około 20-30 minut.

7

Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i dalej dusić jeszcze 5 minut.

8

Ewentualnie w razie potrzeby doprawić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły