Bigos dwie kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos dwie kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974355002.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny bigos z kapustą białą i kiszoną.
0
0 / 0
Pyszny bigos z kapustą białą i kiszoną.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
1 kg kości wieprzowe
1 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka słodka
200 g kiełbasa
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka przyprawa maggi
1 łyżka przyprawa do bigosu
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Kapustę kiszoną obgotować w wodzie.
Kapustę świeżą poszatkować i również ugotować w wodzie w innym naczyniu razem z wędzonymi kośćmi.
Wyjąć ugotowane kości, obrać i mięso wrzucić do kapusty.
Kapustę kwaszoną odcedzić i dodać do kapusty świeżej.
Dodać przyprawy do smaku i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Bigos dusić jeszcze około 20-30 minut.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i dalej dusić jeszcze 5 minut.
Ewentualnie w razie potrzeby doprawić.