Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
kapusta kiszona
1 Kilogram
Wędlina
1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Suszone grzyby
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
śliwki suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i odciskamy.
  2. Odciśniętą kapustę gdy trzeba rozdrabniamy i przekładamy do dużego garnka.
  3. Marchewkę,pietruszkę zetrzeć na tarce dodajemy do kapusty.
  4. Zalewamy wrzątkiem do wysokości kapusty, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i wstawiamy na mały ogień.
  5. Gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
  6. Suszone grzyby moczymy w wodzie, do miękkości. Następnie odcedzamy z wody.
  7. Wędliny drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzany smalec, podsmażamy.
  8. Cebulę siekamy i podsmażamy na smalcu.
  9. Z ugotowanej kapusty usuwamy nadmiar wody, dodajemy grzyby,wędliny,cebulę.
  10. Dodajemy przyprawy,śliwki suszone i gotujemy 30-40 minut.
  11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!