0

Składniki

2 Kilogramy
kapusta kiszona
1 Kilogram
Wędlina
1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Suszone grzyby
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
śliwki suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i odciskamy.
  2. Odciśniętą kapustę gdy trzeba rozdrabniamy i przekładamy do dużego garnka.
  3. Marchewkę,pietruszkę zetrzeć na tarce dodajemy do kapusty.
  4. Zalewamy wrzątkiem do wysokości kapusty, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i wstawiamy na mały ogień.
  5. Gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
  6. Suszone grzyby moczymy w wodzie, do miękkości. Następnie odcedzamy z wody.
  7. Wędliny drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzany smalec, podsmażamy.
  8. Cebulę siekamy i podsmażamy na smalcu.
  9. Z ugotowanej kapusty usuwamy nadmiar wody, dodajemy grzyby,wędliny,cebulę.
  10. Dodajemy przyprawy,śliwki suszone i gotujemy 30-40 minut.
  11. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Łazanki z kapustą i grzybami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą i grzybami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i barszczem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!