Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

Polecam na obiad.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg kapusta kiszona

0.25 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. kapusta biała

1 szt. cebula

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka przyprawa do bigosu

15 dag. kiełbasa domowa

50 dag. mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną pokroić kilkakrotnie, zalać wodą i podgotować. Cebule posiekać, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.

2

Mięso pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu, w połowie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso z tłuszczem, dodać przyprawy i powoli gotować.

3

Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki i dodać do garnka z kapustą.

4

Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem, przyprawą do bigosu i koncentratem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły