Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973474241.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam na obiad.
0
0 / 0
Polecam na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
0.25 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka przyprawa do bigosu
15 dag. kiełbasa domowa
50 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną pokroić kilkakrotnie, zalać wodą i podgotować. Cebule posiekać, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.
2
Mięso pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu, w połowie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso z tłuszczem, dodać przyprawy i powoli gotować.
3
Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki i dodać do garnka z kapustą.
4
Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem, przyprawą do bigosu i koncentratem.