Bigos
m7
Polecam na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
300
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam na obiad.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg kapusta kiszona
0.25 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. kapusta biała
1 szt. cebula
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka przyprawa do bigosu
15 dag. kiełbasa domowa
50 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
Kapustę kiszoną pokroić kilkakrotnie, zalać wodą i podgotować. Cebule posiekać, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.
Mięso pokroić w kostkę i smażyć na tłuszczu, w połowie gotowania do kapusty dodać usmażone mięso z tłuszczem, dodać przyprawy i powoli gotować.
Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki i dodać do garnka z kapustą.
Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem, przyprawą do bigosu i koncentratem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
300
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.