Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725402.jpeg&w=3840&q=75)
zawsze wszystkim smakuje
0
0 / 0
zawsze wszystkim smakuje
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg kapusta kiszona
1 szczyp. przyprawa do bigosu
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
150 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
50 dag. wędlina
20 dag. boczek wędzony
10 dag. suszone grzyby
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.
2
Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.
3
Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.
4
Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.
5
Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.