Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

zawsze wszystkim smakuje

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg kapusta kiszona

1 szczyp. przyprawa do bigosu

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

150 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

50 dag. wędlina

20 dag. boczek wędzony

10 dag. suszone grzyby

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.

2

Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.

3

Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.

4

Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.

5

Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły