Bigos

m7

zawsze wszystkim smakuje
Wartości odżywcze na porcję
Energia
399
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
zawsze wszystkim smakuje
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg kapusta kiszona
1 szczyp. przyprawa do bigosu
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
150 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
50 dag. wędlina
20 dag. boczek wędzony
10 dag. suszone grzyby
Przygotowanie
Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.
Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.
Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.
Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.
Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
399
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.