Bigos
m7
zawsze wszystkim smakuje
0
0 / 0
zawsze wszystkim smakuje
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg kapusta kiszona
1 szcz. przyprawa do bigosu
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
150 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
50 dek. wędlina
20 dek. boczek wędzony
10 dek. suszone grzyby
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.
2
Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.
3
Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.
4
Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.
5
Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.