Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

zawsze wszystkim smakuje

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg kapusta kiszona

1 szczyp. przyprawa do bigosu

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

150 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

50 dag. wędlina

20 dag. boczek wędzony

10 dag. suszone grzyby

Przygotowanie


1

Kapustę kiszoną gotujemy i odlewamy wodę.

2

Grzyby wcześniej namoczone gotujemy i kroimy w większą kostkę lub w paski.

3

Wędlinę oraz boczek kroimy w kostkę i przesmażamy.

4

Cebulę również kroimy w kostkę i podsmażamy.

5

Do kapusty dodajemy grzyby, wędlinę, boczek, cebulę, następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz przyprawę do bigosu, dokładnie wszystko razem mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

399

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły