Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973518987.jpeg&w=3840&q=75)
Bigos to najlepszy dodatek do kanapek, obiadu i rewelacyjny sposób na szybki obiad.
0
0 / 0
Bigos to najlepszy dodatek do kanapek, obiadu i rewelacyjny sposób na szybki obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
3 kg kapusta kiszona
1 kg żeberka wieprzowe
4 szt. cebula
4 łyżka margaryna light
70 dag. pieczarki
0.50 kg kiełbasa
Przygotowanie
Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.