Bigos
m7
0
0 / 0
0
Bigos to najlepszy dodatek do kanapek, obiadu i rewelacyjny sposób na szybki obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
3 kg kapusta kiszona
1 kg żeberka wieprzowe
4 szt cebula
4 łyżka margaryna light
70 dek. pieczarki
0.50 kg kiełbasa
Przygotowanie
1
Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.