Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

Bigos to najlepszy dodatek do kanapek, obiadu i rewelacyjny sposób na szybki obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

3 kg kapusta kiszona

1 kg żeberka wieprzowe

4 szt. cebula

4 łyżka margaryna light

70 dek. pieczarki

0.50 kg kiełbasa

Przygotowanie


1

Kapustę płuczemy, odciskamy, kroimy (tak by się później nie ciągnęła). Pieczarki kroimy i podsmażamy na margarynie do wyparowania wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Żeberka (chude) podsmażamy na rumiano. Zalewamy je wodą, gotujemy. Gdy będą miękkie wyjmujemy a do wywaru wkładamy kapustę, cebulę, pieczarki. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodajemy podsmażoną w kostkę kiełbasę i gotujemy jeszcze około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły