Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

1 Kilogram
kapusta kiszona
4 Szczypty
sól
4 Szczypty
pieprz
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
80 Dekagramów
kapusta biała
10 Dekagramów
Kiełbasa podwawelska
10 Dekagramów
boczek wędzony
5 Dekagramów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
0.5 Kilograma
Wieprzowina bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku.
  2. Słodką kapustę i obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.
  3. Mięso pokroić na małe kawałki, smażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować.
  4. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty.
  5. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy. Smacznego.

Opis

Tradycyjny przepis na bigos. Pasuje na każdą okazję.

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!