Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

moja wersja bigosu

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. kiełbasa podwawelska

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. marchew

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 łyżka przyprawa do bigosu

1 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 kg skrzydło kurczaka

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


1

Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym

2

czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

790

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły