Bigos

m7
Bigos

0

0 / 0

moja wersja bigosu

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. kiełbasa podwawelska

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. marchew

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 łyżka przyprawa do bigosu

1 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 kg skrzydło kurczaka

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


1

Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym

2

czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły