Bigos

m7

moja wersja bigosu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
63
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
moja wersja bigosu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. kiełbasa podwawelska
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. marchew
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
4 łyżka przyprawa do bigosu
1 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 kg skrzydło kurczaka
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
63
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.