0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Kiełbasa podwawelska
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Łyżki
Przyprawa do bigosu
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
0.5 Kilograma
skrzydło kurczaka
0.5 Sztuki
kapusta biała
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
  2. czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Opis

moja wersja bigosu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!