0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Kiełbasa podwawelska
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Łyżki
Przyprawa do bigosu
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
0.5 Kilograma
skrzydło kurczaka
0.5 Sztuki
kapusta biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
  2. czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Opis

moja wersja bigosu

Podobne przepisy

Tradycyjny bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tradycyjny bigos

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!