Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973995070.jpeg&w=3840&q=75)
moja wersja bigosu
0
0 / 0
moja wersja bigosu
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. kiełbasa podwawelska
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. marchew
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
4 łyżka przyprawa do bigosu
1 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 kg skrzydło kurczaka
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. WSzystko zagotowujemy. Po tym
czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.