Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jest to bardzo prosty, podstawowy przepis na bigos. Oczywiście jest mnóstwo wariacji, jak uszlachetnić tę potrawę. Ale nawet w tak prostej wersji smakuje wybornie! Dobry bigos wymaga dużej ilości dobrego mięsa. Ot i cały klucz do sukcesu.
1 | Kilogram |
kapusta biała
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Szczypta |
kminek
|
|
500 | Gramów |
kapusta kiszona
|
|
200 | Gramów |
Schab wieprzowy
|
|
0.25 | Szklanki |
olej
|
|
1 | Sztuka |
kiełbasa
|
|
2 | Sztuki | ||
2 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
1 | Puszka | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |