0

Składniki

300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
100 Mililitrów
Herbata esencja bez cukru
30 Mililitrów
rum
200 Gramów
serek mascarpone
100 Gramów
Figi suszone
1 Sztuka
Konfitura wiśniowa
2 Sztuki
Czekolada biała
4 Łyżki
cukier puder
1 Dekagram
Biszkopt gotowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.
  2. Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.
  3. Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.
  4. Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki.

Opis

Wspaniały biały tort z rumową nutą.

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Chłodnik malinowy

Łatwy Do 40 min
Chłodnik malinowy

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Lody śmietankowe z bezą i sosem karmelowym

Średni Ponad 3 godz
Lody śmietankowe z bezą i sosem karmelowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!