Example thumb
0

Składniki

300 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
100 Mililitrów
Herbata esencja bez cukru
30 Mililitrów
rum
200 Gramów
serek mascarpone
100 Gramów
Figi suszone
1 Sztuka
Konfitura wiśniowa
2 Sztuki
Czekolada biała
4 Łyżki
cukier puder
1 Dekagram
Biszkopt gotowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.
  2. Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.
  3. Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.
  4. Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki.

Opis

Wspaniały biały tort z rumową nutą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!