Biały tort z figami
mariola85
Wspaniały biały tort z rumową nutą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
378
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wspaniały biały tort z rumową nutą.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 śmietanka kremowa 30%
150 śmietanka kremowa 30%
100 herbata esencja bez cukru
30 rum
200 g serek mascarpone
100 g figi suszone
1 szt. konfitura wiśniowa
2 szt. czekolada biała
4 łyżka cukier puder
1 szt. biszkopt gotowy
Przygotowanie
Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.
Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.
Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.
Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki. Można dodać również inne owoce np. borówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
378
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.