Biały tort z figami

mariola85
Biały tort z figami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wspaniały biały tort z rumową nutą.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 śmietanka kremowa 30%

150 śmietanka kremowa 30%

100 herbata esencja bez cukru

30 rum

200 g serek mascarpone

100 g figi suszone

1 szt. konfitura wiśniowa

2 szt. czekolada biała

4 łyżka cukier puder

1 szt. biszkopt gotowy

Przygotowanie


Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.

Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.

Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.

Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki. Można dodać również inne owoce np. borówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

378

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły