Biały tort z figami

mariola85
Biały tort z figami

0

0 / 0

Wspaniały biały tort z rumową nutą.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 śmietanka kremowa 30%

150 śmietanka kremowa 30%

100 herbata esencja bez cukru

30 rum

200 g serek mascarpone

100 g figi suszone

1 szt. konfitura wiśniowa

2 szt. czekolada biała

4 łyżka cukier puder

1 szt. biszkopt gotowy

Przygotowanie


1

Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.

2

Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.

3

Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.

4

Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki. Można dodać również inne owoce np. borówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły