Biały tort z figami
mariola85
Wspaniały biały tort z rumową nutą.
0
0 / 0
Wspaniały biały tort z rumową nutą.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
300 śmietanka kremowa 30%
150 śmietanka kremowa 30%
100 herbata esencja bez cukru
30 rum
200 g serek mascarpone
100 g figi suszone
1 szt. konfitura wiśniowa
2 szt. czekolada biała
4 łyżka cukier puder
1 szt. biszkopt gotowy
Przygotowanie
1
Biszkopt kroimy na 3 części, które nasączamy herbatą z rumem.
2
Na każdą część kładziemy konfiturę wiśniową, a następnie bitą śmietanę z cukrem pudrem wymieszną z serkiem mascarpone.
3
Ostatnią część biszkoptu, podobnie jak boki, smarujemy białą czekoladą rozpuszczoną ze śmietanką kremówką.
4
Dekorujemy figami pokrojonymi w cienkie plasterki. Można dodać również inne owoce np. borówki.