Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
Żur
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
majeranek
1 Litr
bulion
300 Gramów
Królik cały
3 Sztuki
grzyby suszone
2 Sztuki
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kawałki pokrojonego królika, opłukać, zalać bulionem. Grzyby moczyć w 100 ml wody przez godzinę. Cebulę obrać, opłukać i piec 40 minut w 200 stop.
  2. Do królika dodać cebulę i grzyby z wodą, w której się moczyły. Gotować godzinę. Wywar przecedzić, grzyby posiekać, mięso obrać z kości. Połączyć wywar z żurem, dodać mięso, majeranek i grzyby, doprawić, zagotować.

Opis

barszcz z królika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!