Biały barszcz z królika

m7
Biały barszcz z królika

0

5 / 1

barszcz z królika

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 żur

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. majeranek

1 l bulion drobiowy

300 g królik cały

3 szt. grzyby suszone

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Kawałki pokrojonego królika, opłukać, zalać bulionem. Grzyby moczyć w 100 ml wody przez godzinę. Cebulę obrać, opłukać i piec 40 minut w 200 stop.

2

Do królika dodać cebulę i grzyby z wodą, w której się moczyły. Gotować godzinę. Wywar przecedzić, grzyby posiekać, mięso obrać z kości. Połączyć wywar z żurem, dodać mięso, majeranek i grzyby, doprawić, zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły