Biały barszcz z królika
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biały barszcz z królika](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760958.jpeg&w=3840&q=75)
barszcz z królika
0
5 / 1
barszcz z królika
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
500 żur
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. majeranek
1 l bulion drobiowy
300 g królik cały
3 szt. grzyby suszone
2 szt. cebula
Przygotowanie
1
Kawałki pokrojonego królika, opłukać, zalać bulionem. Grzyby moczyć w 100 ml wody przez godzinę. Cebulę obrać, opłukać i piec 40 minut w 200 stop.
2
Do królika dodać cebulę i grzyby z wodą, w której się moczyły. Gotować godzinę. Wywar przecedzić, grzyby posiekać, mięso obrać z kości. Połączyć wywar z żurem, dodać mięso, majeranek i grzyby, doprawić, zagotować.