2

Składniki

3 Szczypty
papryka ostra
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Łyżeczki
Sos worcester
4 Gramy
Filet rybny
650 Gramów
pomidor
3 Sztuki
Papryka kolorowa
1 Sztuka
cukinia
3 Sztuki
czosnek
250 Sztuk
Szalotki
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
tymianek
3 Sztuki
Rozmaryn
0.5 Szklanki
bulion warzywny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane szalotki kroimy na połówki, oczyszczone z nasion papryki na duże kawałki, cukinię w plasterki, pomidory w dużą kostkę, czosnek siekamy. Warzywa mieszamy z czosnkiem i układamy w namoczonym garnku. Posypujemy listkami tymianku i igiełkami rozmarynu, solimy, pieprzymy, dodajemy nieco chilli. Na górze kładziemy listek laurowy, całość zalewamy bulionem.
  2. Garnek wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180°C, dusimy warzywa 40 min.
  3. Filety skrapiamy sokiem cytrynowym, przyprawiamy solą, pieprzem i sosem Worcestershire. Przykrywamy folią, wkładamy na 20 minut do lodówki.
  4. Po wyjęciu z lodówki układamy na podduszonych warzywach. Przykrywamy garnek i dusimy jeszcze 35 minut.
  5. Podajemy razem - rybę i warzywa.

Opis

Smaczne i pożywne danie.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz

Spaghetti z warzywami

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!