Biała ryba z rzymskiego garnka

uwielbiampl
Biała ryba z rzymskiego garnka

2

0 / 0

Smaczne i pożywne danie.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szczyp. papryka ostra

3 szczyp. pieprz

3 szczyp. sól

1 łyżecz. sok z cytryny

2 łyżecz. sos worcester

4 g filet rybny

650 g pomidor

3 szt. papryka kolorowa

1 szt. cukinia

3 szt. czosnek

250 szt. szalotki

1 szt. liść laurowy

3 szt. tymianek

3 szt. rozmaryn

0.50 szkl. bulion warzywny

Przygotowanie


1

Obrane szalotki kroimy na połówki, oczyszczone z nasion papryki na duże kawałki, cukinię w plasterki, pomidory w dużą kostkę, czosnek siekamy. Warzywa mieszamy z czosnkiem i układamy w namoczonym garnku. Posypujemy listkami tymianku i igiełkami rozmarynu, solimy, pieprzymy, dodajemy nieco chilli. Na górze kładziemy listek laurowy, całość zalewamy bulionem.

2

Garnek wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy temperaturę na 180°C, dusimy warzywa 40 min.

3

Filety skrapiamy sokiem cytrynowym, przyprawiamy solą, pieprzem i sosem Worcestershire. Przykrywamy folią, wkładamy na 20 minut do lodówki.

4

Po wyjęciu z lodówki układamy na podduszonych warzywach. Przykrywamy garnek i dusimy jeszcze 35 minut.

5

Podajemy razem - rybę i warzywa.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły